Baracuta

  • 0 Varer fundet

Stylish as ever

Baracuta er autentisk engelsk preppy mode, som vi kan lide den bedst. Og det hele startede med regn - for det regner meget i Manchester - også sidst i 1800-tallet, hvor to fyre lavede regnjakker for bl.a. Burberry. I 1937 slog Baracuta deres navn fast med syvtommersøm ved at lave dét, de nok er mest kendte for: G9 jakken.

I 1967 gik Eric Clapton på scenen i London med sit band, The Yardbirds, med en G9 Baracuta jakke på - Han var stylish as ever, og han havde knappet jakkens berømte collar button op, noget man ikke havde set før. John Simons, en af de to fyre bag Baracuta, åbnede et par dage efter en butik med tøj i høj kvalitet og med Baracuta som ét af mærkerne. Til åbningen blev butikken stormet af teenagere, der ville have fingrene i G9 Baracuta jakken, også kendt som Harrington jakken, som Eric Clapton et par dage før havde båret så prominent. Og han var big shot dengang (og er måske stadig?).

Men det hele startede sidst i 1900-tallet - hvor brandet lavede regntøj for de rige, der lignede mere en kappe eller en kjole end de sæt, vi kender idag - brandet producerede bl.a. for Burberry, men de havde også deres eget mærke. "Baracuta rainwear really does something for a man" lød Baracutas første reklame. Siden da er meget sket, og kollektionerne byder nu på mere og andet end til en regnfuld dag. De bliver ved med til perfektion at producere G9 jakker - og hvorfor ændre perfektion?