END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-3 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-3 hverdage

Blazer og habitjakker

Vælg Brand

  • 22 Varer fundet

Blazer til mænd - stilfuldt og smart

Står du og skal til et arrangement, hvor du skal være formel og stilren? Det kunne f.eks. være et møde på arbejdet med topcheferne eller en fest, hvor dresscoden er lidt mere peberet end cowboybukser og T-shirt. Når det kommer til en herre blazer, taler vi altså om en beklædningsdel, der helt sikkert bør være en fast ingrediens i alle mænds garderobe. Den er nemlig slet ikke til at undvære! Her er der nemlig tale om den uformelle modsætning til habitten, da du med en blazer får et lidt mere hverdagsagtigt og afslappet look. Så er du ikke meget for at trække i en smoking men heller ikke møde op i en cardigan, er en blazer helt sikkert det rigtige valg for dig. Hos Axel har du lige nu mulighed for at vælge og vrage mellem vores mange modeller, der varierer i både farve, mønster, tekstiler og snit.

Blazer til herre - ikke helt almindeligt overtøj

Man kan i dag som mand finde rigtig mange forskellige slags lettere overtøj, og derfor kan det for mange være svært at beslutte sig for, hvad der netop matcher ens stil bedst. Det hele kommer i sidste ende an på, hvad du gerne vil udtrykke med dit look, og her er det, at du kan kombinere looket fra den lidt afslappede cardigan og den fine habit i en flot og stilren blazer til herre. Her kan man uden tvivl tale om en allround jakke, der både kan bruges til hverdag og fest. Du kan tage den på over en basic t-shirt og peppe looket op med et flot, maskulint ur og en læderhalskæde. Du kan også bære den over en skjorte med print, hvis looket skal være lidt mere formelt men stadig afslappet. Der er masser af muligheder - det er bare at gribe pengepungen og få købt en til dit klædeskab!

Historien bag denne blazer til mænd

Mange har diskuteret, hvor denne jakke oprindeligt stammer fra. Den blev efter sigende designet sidst i det 19. århundrede, og på dette tidspunkt skulle denne stilfulde jakke bare fungere som noget, der nemt kunne smides over skulderen efter tennis eller roning. ’Her Majesty’s Ship’ havde før i tiden en besætning, som bar hvid- og blåstribede jakker, og skibet blev kaldt HMS Blazer. Måske var det herfra, at navnet blazer opstod? Nogle mener, at det derimod var roerne fra Cambridge University’s Lady Margaret Boat Club, som endte med at finde på både navnet og idéen bag selve jakken. Det mener man, fordi disse roere bar flotte, røde jakker, og dem kaldte en sportskommentator ”ablaze”, som betyder noget skinnende. Der er også en lidt mere kedelig baggrund, som indikerer, at det var overklassen, der i sidste ende kom frem til navnet - men vi hælder helt sikkert mere til de første!

Køb habitjakke til mænd online hos Axel

Uanset hvilken af de tre ovenstående historier, der er den rigtige, er vi hos Axel stadig overbeviste om, at en habitjakke bestemt ikke er noget, du bør undvære i dit klædeskab, da du både kan skabe et skarpt business look eller et sporty afslappet look med en hoodie under din blazer. Kom forbi en af vores butikker og se vores flotte udvalg. Måske der er en habitjakke for dig?