Bytteregler og retur

Hvad er mine rettigheder, hvis jeg vil returnere en vare?

Når du handler på axel.dk, har du altid 14 dages returret fra den dag, du modtager din ordre. Det betyder, at du frit og uden at oplyse grund kan bytte varen eller få dine penge retur inden for de første 14 dage. Dog kræves det, at varen sendes retur i samme stand som ved modtagelsen og med alle originale labels/mærker. Når du returnerer en vare, skal bon altid medsendes. Alle varer købt på axel.dk kan byttes i Axel butikkerne. Vær dog opmærksom på, at Axel København ikke giver pengene retur for varer købt på axel.dk. Hvis du ønsker pengene retur, skal du returnere varen til axel.dk eller Axel Aarhus sammen med bonnen. 


Hvordan bytter jeg min vare på axel.dk?

Hvis du vil bytte din vare, udfylder du retursedlen (hent returseddel), som du modtog sammen med din vare og sender den med de varer, som du ønsker at bytte. Husk, at du altid kan bytte din vare i en af de to Axel butikker, hvor du dog ikke kan få dine penge retur. Husk at medsende/medbringe din bon. 

Kan jeg bytte min vare, hvis den er købt på udsalg eller på outletten?

Ja. Der gælder de samme regler for udsalgs- og outletvarer som med almindelige varer. Vær opmærksom på, at der gælder andre regler for bytte og returnering af udsalgsvarer i Axel butikkerne. 

Kan jeg bytte varer købt på axel.dk i Axel butikkerne?

Ja. Alle varer købt på axel.dk kan byttes i Axel butikkerne butikker. Vær dog opmærksom på, at Axel København ikke giver pengene retur for varer købt på axel.dk. Hvis du ønsker pengene retur, skal du returnere varen til axel.dk eller Axel Aarhus sammen med bonnen.

Hvor skal jeg sende min vare til, hvis den skal returneres?

Du sender din returvarer til:

Axel.dk
Skt. Clemens Stræde 5
8000 Aarhus C
Danmark

OBS.: Det er vigtigt at pakken som returneres sendes med omdeling, da pakker uden omdeling ikke ender hos os. PostDanmark leverer ikke pakker uden omdeling til andet end pakkeshops.


Hvordan gør jeg, hvis jeg gerne vil bytte min vare til en anden vare?

Hvis du ønsker at bytte din vare, udfylder du retursedlen, som kom sammen med din ordre. Skriv på retursedlen, hvilken vare du ønsker i stedet for og send den retur til axel.dk sammen med varen. Husk at medsende din bon. Er den vare du ønsker billigere, overfører axel.dk det overskydende beløb til dit betalingskort.

Hvordan gør jeg, hvis jeg gerne vil bytte min vare til en vare, der er dyrere?

Hvis du ønsker at bytte din vare til en dyrere vare, udfylder du retursedlen og sender varen retur. Herefter aflægger du en ordre på axel.dk på den nye vare, du ønsker. Når du gennemfører din ordre skal du skrive dit første ordrenummer i bemærkningsfeltet i Trin 2 af check-ud forløbet (se eksempel her). Når vi gennemfører din nye ordre, trækker vi automatisk beløbet fra din første ordre fra, så du kun betaler differencen mellem din første og anden. Er du i tvivl, kontakt kundeservice.

Kan jeg bytte min vare, hvis jeg bor uden for Danmark?

Hvis du bor uden for Danmark og ønsker at returnere en vare, er det ikke muligt at ombytte til en anden vare. Vi udbetaler i stedet pengene for din vare til dit betalingskort.


Hvordan ved jeg, at I har fået min vare retur?

Så snart vi får din vare retur, vil du modtage en mail fra os.

Jeg har returneret min pakke til jer, men kan ikke se pengene på min konto endnu?

Ved tilbagebetaling af ordrebeløb bør du forvente minimum 3-5 arbejdsdage, fra den dag vi modtager varen. Dette skyldes papirgangen i vores administration og påregnede bankdage for overførslen. I visse tilfælde kan der gå længere tid, før pengene er disponible på din konto. Dette skyldes typisk en afventningsperiode hos din bank, efter de modtager pengene fra os.


Kan jeg bytte varer købt på axel.dk i Axel butikkerne?

Ja. Alle varer købt på axel.dk kan byttes i landets Axel og Kaufmann butikker. Vær dog opmærksom på, at butikkerne ikke giver pengene retur for varer købt på axel.dk. Hvis du ønsker pengene retur, skal du returnere varen til axel.dk sammen med bonnen.


Skal jeg selv betale for returneringen af min vare?

Du skal selv betale for emballage og porto i forbindelse med returnering af din vare. Såfremt din returnering skyldes enten en fejl på varen eller en fejl fra vores side, betaler vi selvfølgelig omkostningerne i forbindelse med returneringen